Jednohubky z listového těsta s klobáskou a sýrem
17:00
Po opravdu dlouhé době jsem tu s dalším receptem. Šneky z listového těsta se sýrem, šunkou nebo slaninou jste si už upéct mohli. Tentokrát tu je ale recept s listovým těstem, na které dáme klobásku a sýr.
Recept je úplně jednoduchý i rychlý a dá se využít snad kdykoliv, když máte na něco dobrého chuť. My je často pečeme na různé oslavy, ale taky třeba místo brambůrek večer k televizi. V letních dnech je to ideální dobrota na piknik nebo výlety.
Potřebujeme:
- Listové těsto
- Hladkou mouku
- Sýr - cihla
- Klobásu (vybíráme dle vlastní chuti :))
- Vajíčko
Postup:
1. Listové těsto vyndáme z mrazáku a necháme rozmrznout. (rozmrzání může trvat až 4 hodiny.)
2. Když máme těsto rozmrzlé,připravíme si vál a dáme na větší plochu trochu hladké mouky, aby se nám těsto nelepilo, až ho budeme válet.
3.Mezi tím rozpečeme troubu na 180 - 200 °C.
4. Rozkrájíme si klobásku na hubenější kolečka a nastrouháme sýr.
5. Zvolíme si vykrajovátko takové velikosti, aby se nám na vykrojené těsto kolečko klobásky vešlo. Tvar vykrajovátka je úplně libovolné, ale úplně postačí jednoduché tvary. (V troubě se listové těsto nafoukne a trochu svůj tvar změní.)
6. Těsto vykrajujeme co nejblíže u sebe (aby nám nezbylo moc těsta). Také je nutné na vykrajovátko opravdu zatlačit, protože se těsto špatně odděluje.
7. Po vykročení si těsto uprostřed slabě potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
8. Doprostřed položíme klobásku a posypeme trochou sýra.
9. Jednohubky opatrně přendáme na plech a dáme péct na 200°C.
10. Pečeme 10 - 15 minut.
11. Až jednohubky dostatečně vychladnout, můžeme servírovat.
Dobrou chuť :)
Tip na závěr:
Pokud nevíte co se zbylým těstem, můžete ho například znovu vyválet, dát na něj nastrouhaný sýr a zbytek klobásky.
Poté těsto srolovat a nakrájet na tenčí plátky. Ty pak také potřít rozkvedlaným vajíčkem a dát péct na teplotu 200°C, na 10 - 15 minut.
0 komentářů