"Nejvíc easy lívance"

20:00

Před nějakou dobou můj přítel na Tasty objevil recept na ty snad úplně nejjednodušší lívance. Jediné dvě opravdu potřebné suroviny k přípravě jsou 2 banány a 1 vejce. Příprava je navíc opravdu rychlá (trvá do 10-ti minut). A protože mě ten recept vážně zaujal a o víkendu už nesnídám nic jiného než tyhle lívance, chci se s vámi o tento recept podělit. :)

Recept jsem (tak jako ty minulé) zpracovala hlavně na základě fotek, protože jak už jsem jednou psala, s fotkami je podle mě všechno srozumitelnější. 


Na jednu porci, která tvoří většinou 3-6 lívanců (dle tloušťky), potřebujeme:
2 banány 
1 vejce
kapku oleje (na pánvičku)
+ další ingredience na dochucení a dozdobení (javorový sirup, med, marmeláda, ovoce,...)

A dále tedy ještě pánvičku, vidličku (nebo obracečku), lžíci, misku.

Tip: Tento recept je ideální nejenom v případě, že máte chuť na jednoduché, ale dobré jídlo, ale třeba i v případě, že máte doma banány, které už potřebujete zdělat.

Postup:
Banány a vajíčko dáme do misky a společně rozmačkáme tak, aby z banánů byly jen malé kousíčky. Ideální je, si banány ještě před rozmačkáním rozdělit na menší kousky, aby se potom lepé rozmačkaly.

Z toho nám vznikne kašovitá směs, do které se může přidat ještě lžička cukru (to třeba v případě, že už palačinky nechcete jinak dochucovat, nebo máte rádi hodně sladké lívance).


Směs vylijeme na rozehřátou pánvičku s kapkou oleje.


Lívance přibližně po 1,5 minutě otáčíme a za další 1,5 minuty by měly být hotové. (Čas otáčení a vyndání z pánvičky se odvíjí od tloušťky lívanců. Ty by neměly být příliš hubené - aby se nespálily, ale ani příliš tlusté - aby se lívance dobře propekly i zevnitř a nezůstalo uprostřed sirové těsto.)
Po vyndání z pánvičky můžeme lívance dozdobit a dochutit dle svých chutí a požadavků.
Dobrou chuť! :)



You Might Also Like

0 komentářů