Recept na šneky z listového těsta

19:30


Jsou ideální na mlsání k televizi, jako občerstvení na výletě či pikniku, a nebo třeba jako pohoštění na stůl, když má přijít návštěva - šneci z listového těsta.

Ještě než se vrhneme přímo na recept, chtěla bych na úvod říct, že vím, že receptů je na internetu spousta. Já jsem ale na vaření a pečení podle receptů úplný antitalent. Když píší "přidejte lžičku cukru" dumám nad tím, jestli čajovou nebo polévkovou. A když čtu "přidáme mouku" tak nevím jestli hrubou nebo polohrubou. Určitě nejsem sama, a proto tu najdete recept s jednoduchým popisem a spoustou fotek. Snad se vám recept bude líbit, a třeba tu do budoucna ještě pár receptů přibude. :)

Potřebujeme: Listové těsto, rajčatový protlak, oregáno, slaninu (popřípadě šunku), plátkový sýr, hladkou mouku, vajíčko.
Dále nezapomeňte: Váleček, vál, nůž, plech, pečící papír, hrníček a něco, čím budete roztírat vajíčko.

1. Listové těsto vyndáme z mrazáku a necháme rozmrznout. (rozmrzání může trvat až 4 hodiny)
2. Když máme těsto rozmrzlé,připravíme si vál a dáme na větší plochu trochu hladké mouky, aby se nám těsto nelepilo, až ho budeme válet.
3. Listové těsto stejnoměrně rozválíme, aby nám vznikl tenký rovnoměrný tvar.

 

4.Mezi tím rozpečeme troubu na 180 - 200 °C.
5. Většinou jsou v balení jednoho listového těsta dva plátky, proto i rajčatový protlak rozdělíme na dvě půlky, a rozetřeme po rozváleném listovém těstě.

 

6. Když máme protlak rozetřený, můžeme ho navrch posypat oregánem (jak moc, to záleží na vaší chuti, já ho po celé ploše dala jen trochu :)
7. Na protlak vyskládáme plátky slaniny (místo slaniny můžeme použít třeba šunku), a na slaninu ještě sýr. (Sýr nemusíme dávat úplně těsně vedle sebe, bude ho dost i tak.)

 























8. Těsto se slaninou a sýrem srolujeme na délku, a nakrájíme přibližně na 2cm tlusté plátky.














9. Připravíme si plech, a na něj dáme pečící papír. Na plech potom vedle sebe vyskládáme "šneky". (Měli bychom je vyskládat tak, aby byly blízko u sebe - aby se jich na plech vešlo co nejvíc, ale ne tak blízko, aby se dotýkaly. Mohly by se totiž v troubě spéct k sobě.)


10. Rozkvrdláme si vajíčko, a všechny šneky potřeme.


11. Pak už je jen dáme do trouby, a necháme asi 20 minut péct. (Že jsou šneci upečení poznáme tak, že má těsto zlatavou barvu.)

12. Pak už jen můžeme servírovat. :)



You Might Also Like

0 komentářů